Duben 2012

Ukolébavka pro králíčka..:))

28. dubna 2012 v 14:55 | Kája Kájinek :D |  Penny (2009-2013)
Ahoj
Já nevěřím vlastním očim pustila jsem si tu pisničku Bruno Mars _ lazy song určitě znáte..
no a králík mi začal usinat a na konci pisničky už uplně chrapala..:)
A to ona nespí ani v noci..:/ záhada.. no rychle jsem ji fotila ovšem mobilem takže male fotky+špatná kvalita..:/
ale snad to bude stačit tak tady jsou:

Jmeno..:)

28. dubna 2012 v 9:20 | Kája Kájinek :D |  Moje zbytečné kecy
Napiš svoje jméno: Kája Kájínek
Napiš svoje jméno loktem: kaijus ksajionješki
Napiš svoje jméno nosem: iquq quáhkem
Napiš svoje jméno se zavřenýma očima: kaja jajubek
Dej si to na blog a uvidíš jak umíš psát! ježiš to je hruza..:D

Zase Nemocná..:(

28. dubna 2012 v 8:28 | Kája Kájinek :( |  Den po dni
Ahoj takže nakonec na výlet nejedu zase jsem nemocná..Zamračený
víte co je divný vždycky před výletem onemocnim..Plačící
večer dám nějaký články ted pujdu oběhnout a nemate někdo ICQ,Facebook nebo Skype?
Tak ahoj..:/

WoW!87 lidí

27. dubna 2012 v 17:35 | Kája Kájinek :D
Ahoj moc děkuju všem za tu včerejší krásnou návštěvnost ikdyž jsem nic nepřidala..:/
no přijdu k věci 87 lidí ...¨

no a do pondělka tu nebudu možná večer přednastavím nějaký články

Pepan a Růženka

23. dubna 2012 v 20:29 | Kája Kájinek :D |  flora
Tady je par foteček myho kaktusu Pepana 67,Pepana 01 a kytičky Ruženky 20
Tady je Pepan 67 :

A tady je Ruženka 20

A Pepan 01 :
no to bude asi všechno a jinak zase jsem to fotila mobilem proto to je tak malý..

Fialova kytička

22. dubna 2012 v 14:57 | Kája Kájinek :D |  flora
Ahoj tak dneska jsem šla do parku a uviděla krasnou kytičku tak tady je snad se líbi:
já vím je mala ale fotila jsem to mobilem..:D

YAMAHA in Concert!

21. dubna 2012 v 13:17 | Kája Kájinek :D |  Lidé a jejich okolí
Ahoj takže včera jsem byla se školou na Yamaze bylo to supr navíc jsem dostala VIP vstupenky takže jsme šli s kámoškama i večer no nafotila jsem pár fotek z prvního z toho druheho ne protože nebyla baterka
já vím jsou nicmoc ale snaha byla:
PS:stačí kliknout na obrázek
No a tady jsou jejich fotky:
zase stačí kliknout..:))

Plejtvákovec Šedý

19. dubna 2012 v 21:03 | Kája Kájinek :D

Plejtvákovec šedý

Plejtvákovec šedý, Eschrichtius robustus, Gray Whale - http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/resources/salvatore_cerchio/bnw_039.jpg/view.html
Plejtvákovec šedý
Plejtvákovec šedý, Eschrichtius robustus, Gray Whale - http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/resources/salvatore_cerchio/bnw_041.jpg/view.html
Plejtvákovec šedý - nasávání potravy

Česky :

Plejtvákovec šedý

Latinsky :

Eschrichtius robustus

Anglicky :

Gray Whale

Další názvy :

Plejtvák šedý, velryba šedá

Popsal :

Lilljeborg, 1861

Délka :

12 až 15 m

Výskyt :

Plejtvákovec šedý má domov v pobřežních vodách severních oblastí Tichého oceánu, kde žije od Kalifornie po Beringovo moře, mimo to obývá asijské pobřeží až po jihokorejské pobřeží a Žluté moře.

Potrava :

Živí se hlavně planktonními korýši, ale i měkkýši, červy a drobnými druhy ryb. Jídelníček si doplňuje také rostlinami.

Hmotnost :

25 až 28 tun

Popis :

Šedavé zbarvení těla je doplněno velkým množstvím světlých skvrn, které nejsou nic jiného, než pozůstatky po parazitických korýších. Každý Plejtvákovec šedý je těmito parazity na hlavě a na břiše doslova poset a místy tvoří souvislé povlaky. Za potravou je Eschrichtius robustus schopen se potopit do hloubky 15 - 30 metr, ve výjimečných případech však i do hloubek dvojnásobných. Je to jediný příslušník poddruhu kosticovců, který se páří a rodí mláďata v mělkých pobřežních vodách.

Rozmnožování :

Plejtvákovec šedý pohlavně dospívá v 9 letech. Páření tohoto druhu probíhá během celého roku a vrchol je během jižní migrace. Obvykle je to 5 prosince. Těhotenství trvá 13 měsíců.

Muj Názor :

Podle mě úcty hodný zvíře!!! Takovej kolos, to je prostě neskutečný. Příroda je kabrňák, že dokázala vymyslet něco tak úžasnýho a adaptaabilního. Měli bychom si jich víc vážit, bojím se že tu s naším přístupem nebudou věčně....

Tukan krátkozobý

17. dubna 2012 v 19:37 | Kája Kájinek :D

Tukan krátkozobý

(Ramphastos sulfuratus)

Třída: Ptáci (Aves)
Řád: Šplhavci (Piciformes)
Čeleď: Tukanovití (Ramphastidae)
Druh: Tukan krátkozobý (Ramphastos sulfuratus)
Výskyt: Střední a Jižní Amerika
Velikost: 42-55cm
Počet vajec: 2-4, bílá
Hnízdění: Hnízdo v dutinách stromů
Potrava: Plody, bezobratlí a drobní obratlovci
Tukan krátkozobý
Délka těla tohotu druhu se, včetně zobáku, pohybuje v rozpětí 42-55cm. Velký a pestře zbarvený zobák měří přibližně 12-15cm, což činí asi jednu třetinu celkové délky těla. Opeření je převážně černé s krásně žlutým krkem a hrudí. Přepeřování probíhá jednou ročně. Nohy jsou zbarveny modře, ocasní pera jsou na špičce červená. Zobák je převážně zelený, s červenou špičkou a oranžovými boky.
Vyskytuje se od Severního Mexika po Venezuelu a Columbii. Obývá koruny tropických, subtropických a nížinných deštných lesů až do výšky 1900 m.n.m.. Hnízdí v dutinách stromů, často s jinými tukany. Dno dutiny je často pokryto zbytky strávených plodů.
Jako ostatní tukani je i tento druh velice společenský. Osamocení ptáci jsou viděni jen vzácně. Po krajině se pohybuje v hejnech od 6ti do 12ti ptáků. Nepatří mezi dobré letce, a podobně jako turakové, se pohybuje především přeskakováním ze stromu na strom. Uvnitř skupinek těchto ptáků existuje určitá rodinná hierarchie. Ptáci se dorozumívají především svými zobáky, a vzájemným krmením plody. Celá rodina dokonce, jak je psáno výše,i přespává v jedné dutině.
Jejich potrava sestává především z rozličné škály plodů, ale také požírají malé ptáky, vejce, hmyz a plazy.
Samice obvykle snáší 2-4 (vzácněji 1) bílá vejce. Vejce zahřívají oba rodiče. Inkubace trvá přibližně 15-20 dní. Mláďata jsou vzletná přibližně po 8mi až 9ti měsících.

Desing pro Simix

17. dubna 2012 v 19:34 | Kája Kájinek :D
ahoj udělala jsem takovej jarni desing pro simix , když už slavíš 1 rok .
Chápu když se ti nebude líbit dělala jsem to na rychlo .Tak kdabys měla zájem mužu ti ho nastavit.:))
tady je náhled:
PS:sorry asijsem to špatně ofotila..:D